Voor wie?

Wie kan bij mij terecht?
De stap zetten naar een seksuoloog is niet altijd eenvoudig. Daarom laat ik je graag kennismaken met mijn werkwijzes, zodat je zicht krijgt op wat de therapie bij een seksuoloog kan inhouden. Bij mij kun je alleen, met je partner of met andere leden van het gezin langskomen. Ik werk zowel met jongeren als met volwassenen.
Individuele therapie

Tijdens individuele gesprekstherapie gaan we samen op zoek naar wat jouw hindernissen, bezorgdheden of vragen zijn. We doen dit op de manier die voor jou het beste werkt. Dat kan volgens verschillende methodieken, zowel aan de hand van actieve, creatieve oefeningen als door denkoefeningen en gestructureerde kaders. Jij beslist in hoeverre iets wordt uitgediept of besproken.

Koppeltherapie
In koppeltherapie is er plaats voor jou en je partner. De gesprekstherapie betrekt jou, je partner of jullie beiden bij het onderwerp dat jullie zelf aangeven. Deze gesprekken kunnen eventueel worden aangevuld met to do's voor thuis. Alles wordt echter in samenspraak beslist.
Gezinstherapie
Bij gezinstherapie ligt de nadruk op het welzijn van alle gezinsleden in gezinsverband. Er wordt bekeken welke situaties moeilijk zijn en waarom. De onderliggende idee is dat als één van de leden van het gezin een probleem heeft, dit de andere gezinsleden rechtstreeks beïnvloedt. Samen gaan we dan op zoek naar manieren om ieders plaats binnen het gezin zo aangenaam mogelijk te maken.